Natuur en Recreatie

Natuur en Recreatie

In Groesbeek, gemeente Berg en Dal, vindt u prachtige natuur en diverse leuke activiteiten om uw vakantie door te brengen. Hierbij  in het bijzonder wandel en fietsvakanties genoemd. Op deze websites vindt u suggesties voor mooie fiets- en wandelroutes. Wandelen in Groesbeek, VVV Fietsroutes, Wandelweg.nl, Joop van der Perk wandelingen.

SPORTIEVE ACTIVITEITEN

Het Ketel/Reichswald ligt op 10 minuten loopafstand van de camping. Sportieve gasten kunnen in de omgeving naar hartelust ATB-en, hardlopen in het bos, knooppuntenroute fietsen, deelnemen aan wandelevenementen, Golfbaan rijk van Nijmegen, kanovaren op de schitterende Niers of recreatieplas  de Plasmolen. Zwemwater: op ongeveer 5 km afstand, richting Wyler ligt het Wylerbergmeer en in de andere richting ligt Plasmolen met zwemwater De Siep. Voor ruitersportliefhebbers zijn er meer dan voldoende ruiterpaden uitgezet.

OMGEVING

Vanaf de camping wandelt of fietst u meteen de mooie natuur in. Er zijn heel veel mooie routes zoals het Reichswald, het Groesbeekse bos, Berg en Dalse heuvelrug, de Jansberg, de Bruuk (met in mei de wilde orchideeën) en het Pieterpad. Op 2 km afstand ligt het natuurgebied ‘de Bruuk”, dit is een moerasgebied met vele zeldzame planten waaronder wilde orchideeën. De “Jansberg” en natuurterrein de ‘Mookerheide” liggen beide op ongeveer 5 km afstand van de camping. Of maak een rit met de Draisine (spoorfiets) langs een prachtige route van Groesbeek naar Kranenburg of Kleef.

EETGELEGENHEDEN

Groesbeek kent verscheidene heerlijke eetgelegenheden. U kunt onder andere heerlijk tafelen bij: Eetcafé de Oude Molen, eten en drinken La Vie, De Spil, Eigenwijs en de Wolfsberg, de Locomotief.

MUSEA

Museums in de buurt: Nationaal bevrijdingsmuseum Groesbeek, Kunst en Archeologisch museum Het Valkhof, Afrika museum, museum Oriëntalis, Muzieum en het Velorama.

FESTIVITEITEN

Gemeente Berg en Dal en omgeving kennen allerlei vermakelijke festiviteiten. Zoals de Groesbeekse wijnroute, en de Nijmeegse Vierdaagse, de Zeven Heuvelen loop, de Marikenloop en de  Walk of Wisdom .